Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 20-годишен младеж. Той е обвинен за

...
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 20-годишен младеж. Той е обвинен за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на трафикант на мигранти

Прокуратурата притегли към наказателна отговорност 20-годишен младеж. Той е упрекнат за трафик на мигранти, оповестяват от прокуратурата.

На 10.07.2023 година Н.А. за да набави за себе си имотна полза, е подкрепил 12 лица от Сирия да влязат незаконно в страната. в землището на с. Студена, общ. Свиленград.

На Н.А. е повдигнато и още едно обвиняване - за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции - амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство. Също по този начин обвиненият е управлявал автомобил без годна шофьорска брошура, защото тя му е била отнета за друго нарушаване.

На 10 юли 2023 година към 14,30 ч. чиновници на Министерство на вътрешните работи, командировани в ГПУ-Свиленград, движейки се в землището на с. Студена, общ. Свиленград, се разминали с джип, марка " Мерцедес ", с български регистрационен номер. Те забелязали, че в транспортното средство се транспортира тежък товар и решили да последват автомобила за инспекция.

Виждайки полицейските чиновници, лидерът Н.А. се опитал да избяга. Той се укрил в стопанска сграда, където бил открит и арестуван. При осъществената инспекция на джипа в него били открити 12 незаконни мигранти от Сирия. Н.А. трябвало да ги транспортира до София.

Водачът Н.А. бил пробван с техническо средство за приложимост на наркотични субстанции. Тестът отчел, че той е карал след приложимост на наркотични субстанции - амфетамин и метамфетамин. Установено е, че Н.А е недееспособен лидер и е карал джипа в едногодишния период от наказването му по административен ред за такова действие.

Спрямо Н.А. е избраната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Той е арестуван за период до 72 часа.
 Откриха 18 мигранти в тайник на бус в Бургас
Откриха 18 мигранти в тайник на бус в Бургас

те и двама бургазлии са задържани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР